Josper Grill zkombinoval tradici a nejmodernější technologie ve stroji, který kombinuje dva systémy v jednom: troubu a gril. Navíc v elegantním a robustním designu, který je výsledkem precizního inženýrství. Josper dlouholetým zkoušením a bádáním vytvořil speciální ocelové slitiny a další unikátní technologie zapracované do jejich stroje, díky kterým je možné celodenně připravovat pokrmy při teplotě 300-350 stupňů Celsia. Výsledkem je rychlá příprava pokrmů a zachování jejich struktury, šťavnatosti a chuti, atributy, které restauratérovi umožní odlišit se od konkurence v kvalitě i rychlosti. V Josper grilu si pokrmy připravované na dřevěném uhlí udržují tradiční chuť a zároveň si zachovávají nezaměnitelnou strukturu a šťavnatost.
Inovativní design grilu byl navržen i s cílem úspory uhlí až o 40 %. Je také pro kuchaře ideální tím, že konstrukce velmi dobře izoluje teplo a do svého okolí nepouští příliš vysoké teploty. Kuchař tudíž není zatížen teplem vycházející z grilu.
Další zajímavým údajem je o 35% rychlejší příprava pokrmů, oproti používání tradičního otevřeného grilu.
Dokonce i po hygienické stránce nabízí Josper významné výhody. Při používání originálního uhlí Josper pocházejícího z Kuby nebo Argentiny je velmi malý odpad popelu. Popel se navíc ukládá do zásobníku, který je umístěn v uzavřené spodní skříňce a jeho vyčištění je časově nenáročné.