Hexagonální brikety

Hlavní charakteristikou briket je, že jsou vyrobeny ze zbytků tvrdého dřeva. Později jsou kusy vysušeny na 10 % vlhkosti a připraveny do tvaru briket. Ty nejlepší nejsou slepovány žádnými lepidly podobně jako běžné brikety, které potom negativně ovlivňují chuť pokrmů. Vysušené dřevo tuto funkci plní samostatně. Kompaktnost a dlouhá výdrž umožňují ideální podmínky pro otevřené grily, zejména robaty.

Pro výrobu autentických dřevěných briket hexagonálního tvaru s otvorem uvnitř se používají pouze zbytky pocházející z 100 % přírodního a čistého dřevěné uhlí. Výsledkem je výrazně lepší kvalita, něž u briket slepovaných z popílku pocházejícího z kokosu. Velmi jednoduše se podpalují, nemají žádnou jiskrnatost. Maji vysokou výhřevnost a velmi dlouho vydrží hořet. Prakticky dvojnásobně něž běžný typ dřevěného uhlí. Vhodné jsou pro otevřené druhy grilů: Robata, Argentinské grily, Weber, trdelník a další.